Teemme Suomessa paljon töitä terveydenhuollon digitalisoimisen nykyaikaistamisen eteen. Yksi alan haasteista on, että operatiivisen hoidon ja sen kehittämisen parissa työskentelevät organisaatiot on jaettu moniin eri yksiköihin. Käytännössä tämä hankaloittaa tiedon jakamista ja esimerkiksi yksityisen ja julkisen puolen välillä jaettuihin terveystietoihin ei ole aina pääsyä.

 

Nykyiset haasteet

Terveydenhuolto tuottaa suuren määrän dataa, mutta sitä on vaikea saada käytettävään muotoon. Oikeudellisten näkökulmien lisäksi kaksi tärkeintä askelta yhteisen ratkaisun suuntaan ovat:

  • Tietojen kerääminen eri lähteistä johdonmukaisesti ylläpidettyyn tietopankkiin
  • Tietojen muokkaaminen saavutettavaan muotoon hoitajien ja potilaiden saataville tehokkaalla tavalla

Tiedot tallennetaan usein eri järjestelmiin. Terveydenhuollon laitokset voivat itse rakentaa ratkaisuja erilaisten tietojen keräämiseksi, mutta tämä johtaa automaattisesti räätälöityihin järjestelmiin, joita on vaikea käyttää uudelleen. On myös kallista kehittää tällaisia ​​ratkaisuja itse.

Meillä on ratkaisu

Tietojen yhdistäminen yhteen tietolähteeseen ratkaisee edellä mainitut ongelmat. Se voidaan tehdä helposti InterSystemsin IRIS for Health -alustalla sekä HealthShare- ja Health Connect-palveluilla. Pelkkä tietojen kerääminen ei kuitenkaan riitä. Tietojen on oltava myös hoidontarjoajien saatavilla hyödyllisten sovellusten kautta, esimerkiksi verkkopalvelujen muodossa. Tällaiset verkkopalvelut voidaan linkittää yhtenäisesti hallittuun tietolähteeseen.

Terveydenhuollossa hyödynnetään myös kansainvälisiä standardeja, kuten HL7 FHIR:ä kun rakennetaan avoimia rajapintoja ja sovelluksia. Näin jokaisen ei enää tarvitse kehittää omia ratkaisujaan. Sen sijaan käytössä on valmiita FHIR-verkkosovelluksia, mikä vähentää kustannuksia.

Terveydenhuollon tarjoamat kustannussäästöt ja tehokkuus kasvavat entisestään, mitä enemmän FHIR-pohjaisia sovelluksia on käytössä. Jokainen uusi sovellus käyttää nykyisiä FHIR-lähteitä automaattisesti uudelleen. InterSystems HealthShare ja InterSystems Health Connect toimitetaan vakiona FHIR-palvelimella, joka hoitaa tarvittavat suojausprotokollat.

Lisätietoja ratkaisuistamme: IRIS for Health ja HealthShare.

Terveydenhuollon tietojärjestelmät 2021 -raportti

InterSystemsin ulkopuolisella tutkimusyhtiöllä teettämästä tutkimuksesta käy ilmi, mitä suomalaiset terveydenhuoltoalan ammattilaiset ja IT-toimittajat ajattelevat terveydenhuoltoalan IT-järjestelmien toimivuudesta ja hyödyllisyydestä sekä integrointimahdollisuuksista. Raportti perustuu yli 50 ammattilaisen puhelinhaastatteluihin.

Lataa raportti

 

Onko sinulla kysyttävää InterSystemsistä, tuotteistamme tai palveluistamme? Lähetä meille viesti, niin vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

Ota yhteyttäarrow
Ota yhteyttä
  • Lataa raportti
  • Hidden
  •